Κατηγορία: ΓΕΝΙΚΑ

4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

18 fis

Και εφέτος στις 2/10 το σχολείο μας υλοποίησε δράσεις στα πλαίσια της ημέρας σχολικού αθλητισμού. Μαθητές και καθηγητές συμμετείχαν με κέφι σε πολλές δραστηριότητες τόσο εντός (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, πινγκ πονγκ , βόλεϊ ,σοφτμπολ) όσο και εκτός του σχολικού συγκροτήματος (κοντινός περίπατος), κάτι το οποίο θα  πρέπει να περάσει στον τρόπο ζωής και την καθημερινότητα όλων μας.

Η μαθήτριά μας Ε. Κανετίδου κατέκτησε την 4η θέση στην Ευρώπη στο πόλο

Την 4η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κατέκτησε η μαθήτρια της Β’ τάξης του σχολείου μας Ελένη Κανετίδου με την Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης Νεανίδων. (περισσότερα…)

Αλλαγή ώρας εξέτασης των πανελλαδικών σε Λέσβο και Χίο !!

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για τις υπολειπόμενες πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου και Χίου άλλαξε η ώρα εξέτασης λόγω του επερχόμενου καύσωνα.

Πιο συγκεκριμένα η ώρα εξέτασης είναι πλέον στις 10:00 πμ. και οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 09:30 πμ.. Σημειώνεται ότι η νέα ώρα εξέτασης ισχύει και τις δύο μέρες εξέτασης των ΓΕΛ, δηλαδή το Σάββατο 1-7-2017 και τη Δευτέρα 3-7-2017.

Εκδήλωση για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι γονείς του 1ου και του 3ου ΓΕΛ την Τετάρτη 14/12/2016 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας. (περισσότερα…)

Σεμινάριο ρομποτικής

Από τις 5/11/2016 ξεκινά στο εργαστήριο πληροφορικής του 3ου Γενικού Λυκείου Χίου, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Χίου και σε συνεργασία με το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Χίου, σεμινάριο ρομποτικής διάρκειας 12 ωρών, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές Α’, Β’ και Γ’ Γυμνασίου με στόχο την εξοικείωσή τους στην κατασκευή και στον προγραμματισμό ρομποτικών συσκευών του πακέτου LEGO Mindstorms EV3. (περισσότερα…)