Κατηγορία: ΓΕΝΙΚΑ

Eκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα των Α.Μ.Ε.Α.

Τη Δευτέρα 04.12.17 παγκόσμια ημέρα των Α.Μ.Ε.Α είχαμε την χαρά και τιμή να φιλοξενήσουμε το Αθλητικό Σωματείο Α.με.Α "ΙΩΝΕΣ" . Οι υπεύθυνοι και οι αθλητές του σωματείου παρουσίασαν στα παιδιά τις δράσεις τους και κατόπιν ακολούθησε συζήτηση για τις ανάγκες και τα δικαιώματα των ΑμεΑ αλλά και την κατάσταση στο νησί μας. Στη συνέχεια και με το συντονισμό του γυμναστή μας κ. Κανετίδη οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε οργανωμένα παιχνίδια για άτομα με αναπηρία όπως goalball και μπάσκετ με αμαξίδιο αλλά και να δουν τον τρόπο που αγωνίζεται η συμμαθήτριά τους και μέλος των "Ιώνων" Ελ. Ιωσηφίδου.

Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός «Juvenes Translatores»

Το σχολείο μας συμμετέχει, ανάμεσα σε άλλα 20 λύκεια της Ελλάδας

, στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό «Juvenes Translatores» για την βράβευση των καλύτερων νεαρών μεταφραστών της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης. Πέντε μαθητές και μαθήτριες της Γ΄Λυκείου με υψηλό επίπεδο γλωσσομάθειας δοκιμάζουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες στη μετάφραση ξενόγλωσσου κειμένου, σε μια από τις 24 επίσημες γλώσσες της Ε.Ε., προς τη μητρική τους γλώσσα και διεκδικούν το έπαθλο, ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες.

Ο διαγωνισμός αποσκοπεί στην προώθηση της πολυγλωσσίας στους νέους της Ευρώπης και ανοίγει νεές προοπτικές στο επάγγελμα του μεταφραστή στους καλύτερους νεαρούς μεταφραστές.

Οι μεταφράσεις θα αξιολογηθούν από την Γενική Διεύθυνση Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017 στο 3ο ΓΕΛ Χίου με κοινά θέματα για τους «νεαρούς μεταφραστές» από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Untitled

Διακρίσεις για τους μαθητές μας στους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου

Πολλοί ήταν οι μαθητές του σχολείου μας που συμμετείχαν στους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες στίβου του ΣΕΓΑΣ που πραγματοποιήθηκαν στη Μύκονο στις 7 και 8/10/2017. Συγκεκριμένα (περισσότερα…)

4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

18 fis

Και εφέτος στις 2/10 το σχολείο μας υλοποίησε δράσεις στα πλαίσια της ημέρας σχολικού αθλητισμού. Μαθητές και καθηγητές συμμετείχαν με κέφι σε πολλές δραστηριότητες τόσο εντός (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, πινγκ πονγκ , βόλεϊ ,σοφτμπολ) όσο και εκτός του σχολικού συγκροτήματος (κοντινός περίπατος), κάτι το οποίο θα  πρέπει να περάσει στον τρόπο ζωής και την καθημερινότητα όλων μας.

Η μαθήτριά μας Ε. Κανετίδου κατέκτησε την 4η θέση στην Ευρώπη στο πόλο

Την 4η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κατέκτησε η μαθήτρια της Β’ τάξης του σχολείου μας Ελένη Κανετίδου με την Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης Νεανίδων. (περισσότερα…)