Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023, στην πρώτη φάση του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού ΕΟΕS 2024 (EOES European Olympiad of Experimental Science) που έγινε στη Χίο, διακρίθηκε η ομάδα του σχολείου μας ανάμεσα σε μαθητές της Β΄ Λυκείου των σχολείων του νομού μας και προκρίθηκε στην επόμενη φάση. 

Η ομάδα μας απαρτίζεται από τους μαθητές της Β΄ Λυκείου: Γεωργούλη Αντώνιο-Άγγελο, Νικολαΐδη Μιχαλία, Κουτσουράκη Σταμάτιο, Βασιλάκη Μυρσίνη και Μορτάκη Ειρήνη.

Προετοιμάστηκαν από τους καθηγητές τους, τον βιολόγο κ. Κατσανίκο Δημοσθένη, τον φυσικό κ. Κουτσουράκη Μιχάλη, την χημικό κ. Σταμούλα Καλλιόπη, καθώς επίσης και από τον υπεύθυνο του ΕΚΦΕ Χίου φυσικό κ. Σαλασίδη Θεμιστοκλή.

Οι μικροί πειραματιστές με σύνοδο τον κ. Κατσανίκο Δημοσθένη θα μεταβούν στην Αθήνα στις 27 Ιανουαρίου 2024 για την επόμενη φάση του διαγωνισμού.

Τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής τους θα καλυφθούν εξ ολοκλήρου από την ευγενική χορηγία της εταιρείας Mediterra. Ο Διευθυντής του 3ου ΓΕΛ και ο Σύλλογος Διδασκόντων ευχαριστούν θερμά την εταιρία Mediterra (μητρική εταιρία των καταστημάτων Mastihashop) και τον διευθύνοντα σύμβουλο της κ. Μανδάλα Ιωάννη για την πολύτιμη χορηγία τους και εύχονται καλή επιτυχία στην ομάδα του σχολείου μας που ανοίγει τα φτερά της στον θαυμαστό κόσμο των Θετικών Επιστημών!!!