Τους μαθητές του σχολείου που διακρίθηκαν σε διαγωνισμούς συγχαίρει η Δ/ντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Γενικού Λυκείου Χίου . Συγκεκριμένα συγχαίρει:

Χωρίς τίτλο

– τον  μαθητή της Α΄Λυκείου, Απόστολο Καρδαμύλα, που διακρίθηκε στον 32ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας που διοργάνωσε στις17/3/2018 η Ένωση Ελλήνων Χημικών υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας,Έρευνας και Θρησκευμάτων και έλαβε το α΄βραβείο Αριστείας (6ος Πανελλαδικά)στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Φυσικής «Αριστοτέλης» 2018.

Χωρίς τίτλο2

την μαθήτρια Μαρία Χωλίδη της Γ΄Λυκείου που κέρδισε το β΄βραβείο για το διήγημά της «Μέχρι την τελευταία ανάσα» στον 8ο Παγκόσμιο Λογοτεχνικό διαγωνισμό που διοργανώνει ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΥΠΡΙΩΝ «ΕΠΟΚ» μεθέμα: «Οι ήρωες στους αγώνες του Ελληνισμού για ελευθερία, πηγή έμπνευσης τωννέων στην Ελλάδα και την Κύπρο».

Χωρίς τίτλο3

 την  μαθήτρια της Β΄Λυκείου , Γεωργία Λύκου που  απέσπασε το 3ο βραβείο στο Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό «Μικρασιατικής Μνήμης»«Ανδρέας Αξιωτάκης – Μνήμη Μικρασίας» που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Μορφωτικός Σύνδεσμος Βαρβασίου Χίου/Βιβλιοθήκη «Ο Φάρος» σε συνδιοργάνωση με την Δ/νσηΒ/θμιας Χίου. (Η απονομή των βραβείων έγινε σε τιμητική εκδήλωση στην αίθουσατου Φάρου στις 25/5/2018).

Χωρίς τίτλο4

την  μαθήτρια της Α΄ Λυκείου  Άρτεμις Κουτσουράκη, που διακρίθηκε στον Διαγωνισμό Συγγραφής Περιβαλλοντικής Ιστορίας με τίτλο: «Το μέταλλο ποτέ δεν παύει να ζει, περιμένει να του δώσεις μια νέα μορφή» που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης και η Δ/νση Α/θμιας Δ.Αττικής, στο πλαίσιο του Εθνικού Θεματικού Δικτύου ΠΕ «Φύση χωρίς σκουπίδια».

Η μαθήτρια με την ιστορία της «Ένα περίστροφο μιλάει», ανάμεσα σε 278 άλλες ιστορίες κατάκτησε το Βραβείο Φαντασίας, Δημιουργικότητας, Πρωτοτυπίας και το Βραβείο Σύνδεσης Ανθρώπινων Αξιών – Περιβάλλοντος και το Βραβείο Παρότρυνσης σε Δράση. Η βράβευση θα γίνει τον Οκτώβριο στην Αθήνα.